TRAMPOLINE: mobilidad transfronterera i ocupació dels i les joves

Els dies 13 i 14 de desembre de 2018 es va celebrar a Saragossa la tercera reunió de treball del Comitè de Gestió del projecte Trampoline. L’objectiu era avaluar el treball realitzat fins al moment i definir el contingut que es desenvoluparà en les properes etapes. L’any 2019 estarà marcat per la posada en marxa d’accions de sensibilització i informació per a joves, així com per sessions de formació sobre la mobilitat i l’accés a treballs transfronterers per als i les professionals.

Trampoline

El projecte Trampoline s’emmarca en el programa europeu de cooperació transfronterera Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA) 2014-2020, creat per fomentar el desenvolupament sostenible del territori fronterer d’Espanya, França i Andorra, i orientat a reforçar la integració econòmica i social d’aquesta zona.

Trampoline és un projecte de cooperació transfronterera per fomentar la formació i la mobilitat dels joves en el territori dels Pirineus entre Catalunya, Aragó, Andorra i Occitanie. El seu objectiu principal és augmentar el nombre de joves que accedeixen per primer cop al mercat laboral.

Es tracta, d’una banda, de millorar l’adequació al mercat laboral dels sistemes d’educació i formació, facilitant la transició de l’educació al món laboral; i de l’altra, de reforçar les estructures que donen suport als joves com són els Centres d’Informació Juvenil i els serveis públics d’orientació i ocupació.

El projecte Trampoline preveu, entre d’altres, les següents accions:

  • Crear eines digitals per centralitzar les ofertes de treball, de voluntariat i de pràctiques.
  • Crear una Xarxa per a la Mobilitat Transfronterera dels joves que continuarà més enllà de la durada del projecte.
  • Formació per als professionals de la informació i l’orientació juvenil en matèria d’acompanyament a la mobilitat i per promoure la inserció dels joves en el mercat laboral.
  • Organitzar sessions informatives i de sensibilització per a joves en matèria de mobilitat.
  • Treballar en l’estudi i la investigació del mercat de treball transfronterer i realitzar formacions comuns, especialment en el camp de l’animació socio-cultural, sector clau per a la primera experiència professional dels joves.

Els socis del projecte són l’Agència Catalana de la Joventut (Generalitat de Catalunya), el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC – Generalitat de Catalunya), el CRIJ Occitanie, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell (Oficina Jove de l’Alt Urgell), el Departament de Joventut i Voluntariat del Govern d’Andorra (Ministeri de Cultura, Joventut i Esports), el Centre d’Informació Juvenil de Saragossa, i les Oficines d’Informació Juvenil de l’Arieja i Pirineus Orientals.

Més informació

Posted on 17 Desembre, 2018, in Fons Social Europeu, Joves, notícia, trampoline, transfronterer, treball. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari